bogorovfont

Font Bogorov | Шрифт Bogorov


bogorovfont

 

Bogorov

Ново начало за старите шрифтове

Шрифтът БОГОРОВ е дигитална реплика на използвания в първия български информационен и общообразователен вестник „Български орел“ шрифт. Аналогичен като начертания е и шрифтът на Ботевия вестник „Дума на българските емигранти“. Шрифтът БОГОРОВ е все още в процес на разработка.

Осъвременяването на шрифтове в съответствие с тенденциите за развитието на българската кирилица е наистина удоволствие, но и много, много трудоемко занимание. А създаването на нов шрифт понякога изисква повече от година търпеливост и настоятелност. За да останат повечето замислени и създавани в издателство КОНТЕКСТ шрифтове със свободен лиценз за безплатно ползване, бих искал да разчитам на щедростта на дарителството. Някои от актуалните проекти (в процес на доработка) могат да бъдат разгледани на страницата в BEHANCE. Предварително благодаря на всеки за проявеното разбиране.

Шрифтове със свободен лиценз, разработени в издателство КОНТЕКСТ на основата на съвременната български типография, можете да намерите, разгледате и свалите от FONTLIBRARY.

Стефан Пеев

Fonts under OFL (SIL Open Font License), developed by CONTEXT Publishing and based on contemporary Bulgarian typography, you can find, view and download from FONTLIBRARY.

Stefan Peev

Top ↑

If you like this site and find it useful, help us to make it better by donation.

Donate

Съвременни форми на кирилицата

Съвременна българска форма на кирилицата

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s