КОМЕДИЯТА „СКЪПЕРНИКЪТ“ НА МАЛЪК ТЕАТЪР „ЗАД КАНАЛА“ ГОСТУВА В ПЛОВДИВ


skapernikat_01

КОМЕДИЯТА „СКЪПЕРНИКЪТ“, НА МАЛЪК ТЕАТЪР „ЗАД КАНАЛА“, ГОСТУВА САМО НА 14 АПРИЛ (понеделник) НА СЦЕНАТА НА ДОМ НА КУЛТУРАТА „БОРИС ХРИСТОВ“ .
Литературната класика по Молиер ще оживее по необикновен начин и на пловдивска сцена. Театралният хит на изявената българска режисьорка Лилия Абаджиева ще наслади сетивата Ви.
Актьорският екип е звезден: ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, АЛЕКСАНДЪР КАДИЕВ, АЛБЕНА МИХОВА, АНТОНИЙ АРГИРОВ, ЕВГЕНИ БУДИНОВ, ЛУИЗА ГРИГОРОВА, ВЕСЕЛА БАБИНОВА, ИВАН ПЕТРУШИНОВ, ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ, ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ.

Пред предизивкателството Молиер се изправя режисьорът Лилия Абаджиева. Идеята да постави “Скъперникът” идва заедно с желанието образът на стиснатия Арпагон да бъде изпълнена от Владимир Пенев. Така се ражда един нов Арапагон в Малък градски театър, изпълнен брилянтно от Владо Пенев. Актьорите Александър Кадиев и Евгени Будинов също изпъкват в спектакъла със забавните си образи на Клеант (син на Арапагон) и Метр Жак (готвач и кочияш на Арапагон). Комедия без сплетница е като безсолно ястие. Албена Михова е подправката на представлението, превъплъщавайки се в ролята на интригантката Фронзин. В “Скъперникът” участват още Антоний Аргиров, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров и Любомир Ковачев. За пълното потапяне в света на Молиер допринасят сценографията и костюмите на Васил Абаджиев.

Спектакълът е с награди ИКАР 2014 за водеща мъжка роля на Владимир Пенев, за поддържаща роля на Александър Кадиев и за режисура на Лилия Абаджиева.

БИЛЕТИ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ
ИНФОРМАЦИЯ И КОЛЕКТИВНИ ЗАЯВКИ НА 032/ 33 65 33

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s