ЦИФРОВО СЛАБОУМИЕ „РАЗБОЛЯ“ ЮЖНОКОРЕЙЦИ


Силвио Берлускони

Т.нар. цифрово слабоумие налегна жителите на Южна Корея, отчетоха лекари, като броят на застрашените от тази болест стремително нараства. Явлението идва вследствие на прекомерната зависимост от електронни устройства, съобщи technews.bg.
При тези хора се наблюдават проблеми със социалната адаптация, а паметта на тези хора не е способна да задържа информацията.
Според корейските лекари с всяка изминала година ситуацията се влошава, тъй като нараства броят на децата и младежите на възраст от 10 до 19 години, които активно използват смартфони повече от седем часа на ден. През 2012 година те са били 11,4% от всички, докато сега делът им достига 18,4%.
Потребителите на смартфони в Южна Корея са 67% от всички мобилни абонати, като по този показател страната е на първо място в света. Над 64% от подрастващите ползват умни телефони, което е ръст от 21,5% спрямо предходната година.
При използване на смартфони се задейства само едното полукълбо на мозъка – лявото, а дясното почти бездейства, обяснява проблема специалист от медицинския център в Сеул.

Източник: НЮЗ.БГ
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.