Katona

Handwritten Cyrillic. Free Fonts | Ръкописна кирилица. Безплатни шрифтове


The page has a new address at LOCAL FONTS. Please follow the link.

Advertisements

5 thoughts on “Handwritten Cyrillic. Free Fonts | Ръкописна кирилица. Безплатни шрифтове”

 1. Преподавам бизнес комуникация и ми е трудно да дам примери на студентите си за специални шрифтове – например, няма почти никакви четливи шрифтове на кирилица в ръкописен стил, а те са много необходими за посланията на добра воля като поздравления, приветствия, благодарствени писма. Наличните в Интернет са или грозни, или нечетливи.

  Like

  1. Ръкописни шрифтове с кирилица разработват предимно руснаците. Почти всички обаче са платени и въпреки че интернет ги предлага някъде под формата на уж безплатни, всъщност става въпрос за нарушаване на авторските права. Може би след време би било добре тук да бъдат представени и платени шрифтове с препратка към мястото, където магат да бъдат закупени легално. Но засега това е трудно осъществимо…
   От друга страна, трябва да различаваме ръкописните от калиграфските шрифтове. Същинските ръкописни шрифтове нямат претенцията да бъдат непременно красиви (в смисъл – да се възприемат като краснопис). Те по-скоро се стремят към приемането им за реално ръкописни или пък към стилизация на ръкописно изписване на буквите, подведено под някакъв стил и определена естетика. В такъв смисъл може да има улични ръкописни шрифтове, детски ръкописни шрифтове, дори битнически ръкописни шрифтове.

   Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s